top of page

Från Ban Phe tar det 30 minuter till Samet
Ban Phe är nog för de flesta mest känt som färjeläget till paradisön Koh Samet. Kanske med all rätt. Det finns inte speciellt mycket att göra i Ban Phe och orten ska inte beskrivas som något turistmål. Det finns ändå en del svenskar som valt att bosätta sig i Ban Phe och dess närhet, de flesta för att komma från den kallaste delen av året i Sverige!

Pirerna i Ban Phe från luften

 

Reser du ca 25 kilometer österut hittar du Mae Phim som både har fin strand och många restauranger att välja bland. Ca 5 kilometer västerut hittar vi Mae Rumphung som främst är thailändarnas semestermål. Men även en del svenskar har valt att förlägga sina vintermånader här. Många av västerlänningarna som bor i närheten till Ban Phe kommer hit för att proviantera. Det är till "Petras" de kommer. Här finns skinka, korv i alla dess former, bröd, kaffe, diskmedel till diskmaskinen och massor av andra smarriga tillbehör som man inte hittar annars. Även vin till lågt pris som annars är dyrt på de flesta andra ställen runt om i Thailand.     

 

Rayong Aquarium som ligger i Ban Phe är ett måste-besöka för barnfamiljen, 30 Thb i inträde!

Färjan från Ban Phe till Koh Samet tar ca 30 minuter

 

Ta dig till Ban Phe

Reser du med taxi tar det ca 2 timmar från flygplatsen att ta sig till Ban Phe. Vill sedan du göra utflykter tar du dig enkelt till Koh Samet som ligger ca 30 minuters resa med färja. Vill du shoppa gör du det bäst i Rayong som ligger ca 20 kilometer västerut. Bästa stället för shopping är stadens stora shoppingcenter som heter Laem Thong (LT). Rayong står även för festligheterna. Det finns ett antal diskotek men framförallt är det lokala pubar och restauranger med livemusik du ska besöka. De serverar mat, öl och drinkar samtidigt som det spelas musik från scenen.

Restauranger

På orten finns det en drös av enklare restauranger som serverar allt du kan tänka dig. Till de m mest populära hör Christies som ligger centralt på huvudgatan. De serverar allt från frukost till middag och sänder de flesta sportevenemangen på stirbildsskärmar. Missa inte lokalt fångad seafood, färskare och billigare än så här blir det inte. Det mesta stänger tidigt. Efter 22.00 är det oftast svårt att hitta ställen att roa sig på. Men som det sägs, man har så roligt man gör sig. Sitter det kunder kvar på en restaurang så stänger den oftast inte förän de gått, även om det är efter 22.00, CASH IS KING!

 

Hotell

Det finns några få att boka genom Internet, du hittar dem under Rayong!

 

Hotell i Thailand
bottom of page